Voorstellen voor een mobieler Beveren

Bij de komst van de tram naar Beveren de hele mobiliteit herbekijken: van het station in Beveren een mobiliteitsknooppunt maken, een omnipas/buzypass voor elke Beverenaar, mobiliteitsplannen afsluiten met bedrijven en scholen.

Een actieplan ‘Beveren fietst’ opstellen: een meerjarenplan om het fietsgebruik te stimuleren gecoördineerd door een  fietsambtenaar. In dit plan onder meer volgende maatregelen opnemen: fietsstraten in de dorpskern, meer en veiligere fietspaden, betere fietsverbindingen tussen het centrum en de deelgemeenten via fietsbruggen over de E34 en het afsluiten van polderstraten voor sluipverkeer, de invoering van een fietstoets bij nieuwe gebouwen en woonprojecten om na te gaan of ze vlot en veilig met de fiets bereikbaar zijn.

Gaan voor nultolerantie voor verkeersonveiligheid: onveilig rijgedrag vermijden door de inrichting van de straat, schoolstraten autovrij maken, beveiliging van gevaarlijke oversteekplaatsen, een verbod op doorgaand vrachtverkeer invoeren in de dorpskernen.

Vergroening van de automobiliteit: autodelen mogelijk maken door een cambiostelplaats naar Beveren te halen, zo veel mogelijk elektrische wagens voor de gemeentediensten en de gemeentelijke laadpalen openstellen voor de inwoners.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s