Voorstellen voor een groener Beveren

 

Gaan voor duurzame woonprojecten waar de leefkwaliteit primeert boven de winst van project-ontwikkelaars. Dat betekent lage-energiewoningen, veel ruimte voor groen en water, een mobiliteit afgestemd op spelende kinderen en een gezonde sociale en leeftijdsmix van bewoners.

 

Een deftige groenbuffer voorzien tussen de autosnelwegen en de woonkernen. Dat zorgt niet alleen voor meer groen, maar is tegelijk een doeltreffend middel tegen geluidshinder en fijn stof.

 

De Beverenaars en de gemeente zelf laten participeren in de windmolenprojecten in de Waaslandhaven: zorgt voor groene stroom ‘made in Beveren’. Samen met het energie-efficiënter maken van de gemeentegebouwen en vergroening van het wagenpark kan dit zorgen voor volledig klimaat-neutrale gemeentediensten tegen 2020.

 

Een actieplan voor meer bos en biodiversiteit: een gemeentebos tussen Cortewalle en Hof ter Saksen en minstens één bos in elke deelgemeente, ondersteuning van bewoners die in hun tuin inspanningen doen voor meer groen of van landbouwers die rond hun akkers weer rijen knotwilgen of hagen willen aanplanten.

 

Ondersteuning van landbouwers die duurzaam willen boeren, volkstuintjes in elke deelgemeente en een biologische kinderboerderij in het centrum van de gemeente.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s