Groen-sp.a is tegen komst nieuwe speelautomatenhal

IMG_2242

Op de agenda van de gemeenteraad in februari stond het afsluiten van een convenant voor het uitbaten van een speelautomatenhal onder de hoofdtribune van voetbalclub Waasland-Beveren. Groen-sp.a raadslid Issam Benali is tegen zulk een convenant gekant en wenst geen nieuwe speelautomatenhallen in Beveren. Het punt werd uiteindelijk van de agenda gehaald door de meerderheid, maar wordt mogelijk in een later stadium opnieuw op de agenda gezet.

Napoleon Games heeft het convenant van de gemeente nodig om een vergunning aan te vragen bij de Kansspelcommissie. Eerder kreeg ook Magic Dice al een convenant voor een uitbating op de Gentseweg. Groen-sp.a is echter tegen nieuwe speelautomatenhallen. Enerzijds omwille van de mogelijke overlast voor omwonenden. Maar vooral ook omdat de gemeente zo gokgedrag mee gaat stimuleren, terwijl ze er net tegen in moet gaan.

Onderzoek naar de gokgewoontes van gokkers toont aan dat het grootste percentage probleemgokkers zich in de speelautomatenhallen bevindt, nog meer dan in de casino’s of aan de speelautomaten in de cafés. Het gaat daarbij vooral om mannen tussen 26 en 45 jaar. Maar probleemgokken begint meestal al op de jonge leeftijd van 20 tot 25 jaar. Gokken is dus een mannenzaak en begint al op vrij jonge leeftijd. Dat verklaart allicht waarom men een speelautomatenhal in de buurt van een stadion probeert te openen. Men mikt daarbij op supporters die na de voetbalmatchen blijven hangen, maar ook op jonge twintigers die op zaterdag en zondag voetbalwedstrijden spelen op de terreinen van de sportzone.

Problematisch gokgedrag kan leiden tot gezondheidsproblemen, drug- en alcoholgebruik, maar zorgt vooral voor financiële problemen omdat men tot 40% van zijn inkomen uitgeeft aan het gokken. Bovendien zoekt slechts 14% van de gokkers hulp voor het gokprobleem. De gemeente wenst allerhande verslavingen bij de bevolking tegen te gaan, maar tegelijkertijd faciliteert ze één van de meest hardnekkige verslavingen: het gokken. Voor groen-sp.a zou de ondertekening van een convenant met Napoleon Games een zeer slechte zet zijn in de strijd tegen verslavingen in Beveren.

Meer info: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170222_02746165

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s