Bedenkingen bij project ‘theater Singelberg’

IMG_2839

Fernand Huts gaat samen met Studio 100 een grote tijdelijk theaterhal, theater Singelberg, bouwen en er de musical 40-45 vertonen. De musical zal vanaf 7 oktober 2018 het verhaal vertellen van het verzet in Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Katoen Natie heeft van de gemeente Beveren al een vergunning gekregen voor een nieuwe loods die later via een functiewijziging zou omgevormd worden tot een theaterhal. Groen-sp.a raadslid Issam Benali stelt zich ernstige vragen bij het project.

De musical “14-18” werd bezocht door 335.000 mensen. Voor de musical “40-45” ligt de verwachting niet lager en zouden er per vertoning ongeveer 1.500 toeschouwers zijn. Groen-sp.a maakt zich zorgen over de mobiliteit. Er is geen openbaar vervoer voor handen. En zelfs al worden er speciale bussen ingelegd, dan nog zullen zeer veel mensen met de auto naar de voorstelling komen. De locatie van de musical bevindt zich net ten noorden van Kallo en voor wie de gps volgt, is de weg doorheen Kallo veruit de kortste. Zelfs wegbewijzering en omleidingen zullen niet kunnen voorkomen dat toeschouwers deze weg nemen.

Maar bovendien is de locatie niet geschikt om duizenden toeschouwers te ontvangen. De toekomstige theaterhal zal namelijk vlakbij Seveso bedrijven komen te liggen. Ook de dienst Veiligheidsrapportering van de Vlaamse overheid en het nabijgelegen bedrijf Lanxess zijn gekant tegen het project, net om de reden dat er te weinig afstand is met de Seveso bedrijven.

Groen-sp.a raadslid Benali begrijpt dat de vrouw van Fernand Huts een grote musicalfan is en dat de burgemeester fan is van een project dat de gemeente in the picture zet. Maar hij roept op tot realiteitszin. Dit project brengt de veiligheid van de toeschouwers in gevaar en zal de rust verstoren in Kallo. Bovendien beweert de burgemeester dat het project onbetaalbare promotie is die gratis is voor de gemeente. Maar de gemeentelijke onderzoeken die nodig zijn om het project te doen slagen, de logistieke en administratieve organisatie, de politie-inzet en de wegbewijzering zullen wél geld kosten aan de gemeente.

Ten slotte betreurt raadslid Benali dat de onderzoeken naar de mobiliteitsafwikkeling en de veiligheid pas van start gaan nadat het gemeentebestuur zijn fiat voor het project reeds heeft gegeven. Deugdelijk bestuur gaat uit van voorafgaande studies voor zo’n groot project en plaatst de veiligheid en mobiliteit voorop.

Meer info: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-beveren/musical-in-havengebied-krijgt-tegenwind-a3089103/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s