Voorzichtige tevredenheid over winst Waasland-Beveren

IMG_2243

Het voorbije seizoen 2015-2016 behaalde de club een winst van om en bij het miljoen euro. Dit is een mooie evolutie ten opzichte van de sterke verliescijfers van de voorbije jaren. Gemeenteraadslid Issam Benali waarschuwt wel voor overdreven enthousiasme: er is nog een lange weg te gaan richting financiële stabiliteit.

Het nieuwe management dat vorig seizoen aan het roer kwam, heeft orde op zaken gesteld.  De lonen en kosten werden onder controle gehouden, terwijl de bedrijfsinkomsten (tv-gelden, ticketverkoop, …) stegen. Dat maakt dat het bedrijfsresultaat nog een klein verlies vertoont van -300.000 euro, een pak minder dan vroeger.

Bij voetbalploegen zijn daarnaast de zogenaamde uitzonderlijke opbrengsten van belang. Hierin zitten namelijk de transfers. Deze uitzonderlijke opbrengsten evolueerden van 600.000 euro in seizoen 2014-2015 naar 1.275.000 euro het voorbije seizoen. Ook dit is een mooie groei, maar kan sterk variëren van seizoen tot seizoen. Waasland-Beveren zou niet afhankelijk mogen zijn van deze transfers om tot positieve cijfers te komen, dus moet de club verder blijven werken aan zijn bedrijfsresultaat.

Groen-sp.a raadslid Benali herinnert de club ook aan haar belofte van vorig jaar om het eigen vermogen binnen de 5 jaar te herstellen. Daartoe dient Waasland-Beveren de winsten die het boekt, zoveel mogelijk binnen de club te houden en niet uit te geven. Door de overgedragen verliezen van de voorbije jaren, zit de club momenteel met een negatief eigen vermogen. Niet alleen voor de club, maar ook voor zijn schuldeisers zoals de gemeente Beveren, is het belangrijk dat het eigen vermogen versterkt wordt. Dat biedt namelijk de grootste garantie dat de club een tegenslag kan verwerken zonder dat ze moeilijkheden krijgt om leningen af te betalen.

De komende seizoenen zal de club de positieve resultaten moeten proberen bestendigen. Indien Waasland-Beveren daarin slaagt, zal ze een evenwicht moeten zoeken in de bestemming van de winsten. Enerzijds zal de club er alles aan moeten doen om in eerste klasse te blijven. Anderzijds mag ze niet overambitieus zijn en moet ze de winsten gebruiken om haar financiële basis te versterken. Zo kan ze ook het vertrouwen van de Beverse bevolking terugwinnen.

Meer info: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-beveren/groen-sp-a-tevreden-met-winst-waasland-beveren-a3050016/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s