Beverse bevolking moet langer inspraak krijgen in plannen Waaslandhaven

IMG_2818

De toekomst van het Saeftinghedok is zeer onzeker. De Raad van State heeft het uitbreidingsplan voor de Waaslandhaven grotendeels vernietigd. De Vlaamse overheid probeert nu met een zogenaamd Complex Project, waarin meer ruimte voorzien is voor overleg met alle betrokkenen, het project een nieuwe impuls te geven. De nieuwe oplossing moet maatschappelijk gedragen zijn.

In verschillende gemeenten liggen daarom een aantal alternatieven ter inkijk in de vorm van een alternatievenonderzoeksnota. Het Saeftinghedok is één van de opties, maar er zijn ook varianten met het behoud van een deel van Doel en varianten met uitbreidingen elders in de Waaslandhaven.

In Beveren ligt, als meest betrokken gemeente, de alternatievenonderzoeksnota uiteraard ook ter inkijk voor. Zij het ook hier slechts tot 18 januari. Groen-sp.a raadslid Issam Benali vindt dit een veel te korte periode. “Het gaat hier om de toekomst van onze gemeente. De economie, mobiliteit en duurzaamheid van Beveren in de toekomst staat of valt met dit project. Een maand inkijk in de nota is veel te kort voor zo’n zwaarwichtige beslissing.”

Raadslid Benali vroeg het college daarom om bij de Vlaamse overheid aan te dringen op een verlenging van de termijn. Ook moet er zo snel mogelijk een gemeenteraadscommissie komen waarop alle alternatieven aan de gemeenteraadsleden in detail moeten worden toegelicht. Raadslid Benali vroeg of het college zelf een voorkeur voor één van de alternatieven zou uitspreken. Maar voorlopig houdt het college die boot af. 

Ten slotte betreurt groen-sp.a ook dat de focus nog steeds ligt op het creëren van extra capaciteit voor 4 à 7 miljoen extra containers. Volgens groen-sp.a raadslid Benali moet gekozen worden voor de meest duurzame en economisch rendabele investering in de haven.

Meer info: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-beveren/oppositie-wil-langere-inspraakprocedure-voor-plannen-haven-a3054576/?utm_campaign=regio-r-link&utm_medium=social&utm_source=Facebook&utm_content=regio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s