Financiën Beveren op orde, maar ook niet meer dan dat

Het Beverse gemeentebestuur heeft zijn financiën op orde. Maar daarmee is groen-sp.a nog niet overtuigd. Het bestuur maakt niet de juiste beleidskeuzes. Bovendien is het financiële evenwicht grotendeels te danken aan de extra belastingen die het sinds enkele jaren heft en aan de besparingen, ook op sociaal vlak.

Het voorbije jaar deed groen-sp.a een heel aantal concrete voorstellen voor het gemeentelijk beleid. Enkele elementen werden meegenomen. Zo zal er op vraag van groen-sp.a raadslid Benali eindelijk geïnvesteerd worden in nieuwe fietsenstallingen aan station Beveren. Er wordt ook meer geld vrijgemaakt voor de leefbaarheid van de polderdorpen. En er is een broodnodige investering in een nieuwe handicar die groen-sp.a als positief evalueert.

Maar de besparingen op sociaal vlak van enkele jaren geleden werden nog steeds niet teruggedraaid. De beloofde kindcheque is er ook nog steeds niet. Deze moest de ristorno voor nutsvoorzieningen vervangen vanaf 2014. Drie jaar later is de kindcheque, met een beloofd jaarbudget van 150.000 euro, opnieuw opgenomen in de begroting, maar nog steeds niet gerealiseerd. Groen-sp.a raadslid Benali deed het voorbije jaar nog heel wat concrete voorstellen, zoals de uitbreiding van de mantelzorgpremie (zorgpremie volwassenen) en vermeerdering van het aantal volkstuintjes. Waardevolle ideeën die niet meegenomen zijn in het budget 2017.

Raadslid Benali wijst ook op de verhoging van de onroerende voorheffing en personenbelasting drie jaar geleden. Dat zijn de voornaamste redenen waarom de gemeente nu overschotten boekt. Deze lastenverhoging gebruikt het gemeentebestuur echter niet op de juiste manier. De vele miljoenen die binnenkort in het administratief centrum geïnvesteerd zullen worden, staan in schril contrast met de beperkte ambities van het gemeentebestuur op sociaal en ecologisch vlak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s