Groen-sp.a bezorgd over sluiting spoorwegovergangen

foto-p2-lokaal-artikel-1

Infrabel wenst zoveel mogelijk spoorwegovergangen in Beveren af te schaffen. Er zijn voordelen inzake veiligheid, onderhoud, stiptheid, … Maar er zijn ook nadelen.

Één van de voornaamste doelstellingen van de sluiting is om de frequentie van het aantal treinen te verhogen. Maar raadslid Benali vreest voor lawaaioverlast, vooral door extra goederentreinen. Een oplossing zou kunnen zijn om vooral in Melsele buffers te voorzien in de vorm van bossen tussen het spoor en de woonwijken, wat tegelijk een oplossing zou kunnen bieden voor de wateroverlast die hetzelfde gebied (stromingsgebied van de Molenbeek) teistert.

Ook inzake verkeer kunnen er problemen ontstaan. Voor gemotoriseerd vervoer zal er nog slechts één overgang in Melsele zijn, in de vorm van een brug of tunnel in de buurt van de Appelstraat. Veel van het verkeer tussen Melsele boven het spoor enerzijds en Melsele onder het spoor, Haasdonk, Kruibeke en de E17 anderzijds zal via deze weg moeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s