Beveren moet plek in Havenbedrijf opeisen

IMG_2819

De Antwerpse gemeenteraad heeft beslist om geen plaats meer te voorzien voor een vertegenwoordiger van de Maatschappij Linkerscheldeoever in het Havenbedrijf Antwerpen. Dit zitje garandeerde inspraak vanuit Beveren en bij uitbreiding vanuit het Waasland. Het was de Beverse N-VA-schepen Boudewijn Vlegels die dit mandaat momenteel invulde als voorzitter van de Maatschappij Linkerscheldeoever. Hij reageerde reeds verontwaardigd over de beslissing en burgemeester Marc Van De Vijver (CD&V) sloot zich daarbij aan.

Groen-sp.a raadslid Issam Benali laakt echter de hypocriete houding van N-VA en CD&V. De Antwerpse meerderheid is immers een bijna perfecte afspiegeling van de Beverse meerderheid. N-VA en CD&V zwaaien de plak in beide gemeenten, in Antwerpen is enkel OpenVLD toegevoegd. Bovendien is de voorzitter van de partij van Boudewijn Vlegels burgemeester in Antwerpen. Doen alsof de beslissing als een verrassing komt en opgelegd wordt door Antwerpen is dus wel heel gemakkelijk.

Groen-sp.a raadslid Issam Benali roept schepen Vlegels en burgemeester Van De Vijver op om nu eindelijk op te komen voor hun gemeente en druk te zetten op hun partijgenoten in Antwerpen. Het is immers niet de eerste keer in deze legislatuur dat de Beverse burgemeester en schepenen zich makkelijk neerleggen bij beslissingen vanuit Antwerpen.

“Vorige maand nam het Antwerpse Havenbedrijf de unilaterale beslissing om een nieuwe naam te zoeken voor de Deurganckdoksluis en daaraan een wedstrijd te koppelen. Zonder enige garantie dat er een Beverse naam uit de bus zou komen. En eerder werd beslist dat de haven verder zou uitbreiden, Doel en drie gehuchten zouden moeten verdwijnen en 1.500 hectare Beverse grond zou worden opgeslorpt door de haven. Dit alles zonder noemenswaardige reactie van N-VA Beveren, die bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen nochtans sterke bedenkingen uitte tegenover de havenuitbreiding, maar tegenwoordig volledig versteent als het moet ingaan tegen Antwerpse beslissingen. Ten slotte weigerden CD&V en N-VA onlangs om het statuut van de havenarbeider te steunen, ook al in lijn met hun Antwerpse collega’s”, somt Benali op.

Voor Groen-sp.a moet het zelfbeklag van de Beverse meerderheid nu stoppen. Het is tijd dat CD&V en N-VA opkomen voor Beveren en zijn inwoners. Beveren mag geen wingewest zijn van het Antwerpse Havenbedrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s