Inbrakengolf: onderzoek naar buurtinformatienetwerk en inbraakpreventiepremie

BIN2

De politie van de zone Waasland-Noord staat positief tegenover de oprichting van buurtinformatienetwerken (BIN’s). Dat heeft korpschef Leo Mares geantwoord op een vraag van Issam Benali (Groen-sp.a) op de politieraad.

Er bestaan reeds BIN’s in de haven en er is ook al een winkelinformatienetwerk (WIN). De korpschef toont zich voorstander van het systeem. Momenteel wordt in Haasdonk reeds afgetast of er voldoende vrijwilligers voor te vinden zijn.

Benali stelde ook voor om de inbraakpreventiepremie opnieuw in te voeren, ditmaal op het niveau van de hele politiezone. De korpschef is het idee genegen, maar de politieke beslissing ligt bij het politiecollege. Hij benadrukt dat er wel al heel wat wordt gedaan op vlak van inbraakpreventie. Regelmatig zijn er cursussen en er is ook het project ‘Hercosi’ (= hercontactname met slachtoffers van een inbraak), waarbij ze binnen de maand na de inbraak de slachtoffers terug bezoeken voor psychologische ondersteuning en om techno-preventie adviezen te geven.

Bron: HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s