Groen-sp.a laat polderdorpen niet in de steek

doel_1

Groen-sp.a Beveren blijft oproepen tot het behoud van Doel en de poldergehuchten. Tot voor kort was N-VA een partner in de strijd voor het behoud van Doel en het leefbaar houden van de Beverse poldergemeenten. De voorbije maanden nam N-VA Beveren een bocht van 180 graden. Groen-sp.a is geschokt door dit kiezersbedrog.

Zowel in de raad van bestuur van het Havenbedrijf Antwerpen als in de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) stemden mandatarissen van N-VA Beveren voor de aanleg van het Saeftinghedok en dus de facto voor het verdwijnen van Doel. Het was het trieste hoogtepunt in de bocht van 180 graden die N-VA Beveren maakte. Daarmee verbreken CD&V en N-VA een van de belangrijkste punten van hun eigen coalitieakkoord.

Groen-sp.a blijft bezorgd over de toename aan containers op het Bevers grondgebied. De gevolgen voor de gehele Beverse mobiliteit en luchtkwaliteit zijn onrustwekkend.
Illustratief voor de ‘kracht van verandering’ van N-VA was de verandering van hun houding over de veiligheid in Doel. Zowel in de gemeenteraad als politieraad vroeg Groen-sp.a om meer maatregelen om de veiligheid van de Doelenaars te verbeteren. Maar zowel CD&V als N-VA stemden tegen concrete maatregelen zoals aangepaste GAS-boetes en een verhoogde inzet van politieagenten. Bijgevolg blijven vandalen lelijk huishouden in Doel.

Groen-sp.a blijft echter niet bij de pakken zitten en roept de nu onafhankelijke raadsleden op om samen de verdediging van de polderdorpen en van Doel op te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s