Gemeentebestuur Beveren moet minister onder druk zetten voor behoud station Melsele

Treinhalte Melsele 2

Na grote druk van vele Melselenaren en de actiegroep ‘Station Melsele moet blijven’ heeft het gemeentebestuur van Beveren beslist om de sluiting van het treinstation Melsele uit zijn mobiliteitsplan te schrappen. Groen-sp.a Beveren juicht deze wijziging in visie van de Beverse meerderheid toe. Het is echter maar de eerste stap naar het behoud van het station. De uiteindelijke beslissingsbevoegdheid ligt bij Minister van mobiliteit Jacqueline Galant (MR).

Groen-sp.a Beveren liet parlementslid David Geerts (sp.a) een parlementaire vraag stellen over de mogelijke sluiting van station Melsele. In haar antwoord bevestigde de minister dat station Melsele zal sluiten. De beslissing van het gemeentebestuur om terug te komen op haar stappen, verandert niets aan het voornemen van de minister. Daarom zal Groen-sp.a op de gemeenteraad volgende week dinsdag aan het gemeentebestuur vragen om een brief te sturen naar de minister om officieel te vragen dat het station blijft bestaan.

Aangezien de partijen van het Beverse gemeentebestuur ook in de federale regering zitten, verwacht Groen-sp.a dat het bestuur de minister ook binnen de regering onder druk zet. Wij hopen dan ook dat het bestuur er voor het zomerreces in slaagt om de minister van gedachten te doen veranderen.

Issam Benali – gemeenteraadslid Groen-sp.a
Bram Massar – voorzitter Groen Beveren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s