Groen-sp.a tegen plannen minister om station Melsele te sluiten

station melsele

Minister bevestigt plan voor sluiten station

BEVEREN-WAAS / MELSELE – Minister van mobiliteit Jacqueline Galant (MR) bevestigt het plan om het station van Melsele op te doeken. Groen-SP.A Beveren verzet zich tegen een Melsele zonder treinen. ‘Waar haalt de minister het uit dat de Melselenaren nu al in Beveren opstappen?’

In zijn mobiliteitsplan kan de gemeente zich verzoenen met een sluiting van het Melseelse station, als Beveren voor de NMBS een regionaal knooppunt wordt en de tramlijn wordt doorgetrokken tot het Beverse station. Het actiecomité ‘Station Melsele moet blijven’ is niet gelukkig met dat idee en diende bij de gemeente Beveren al bezwaarschriften in om het afschaffen van de Melseelse stopplaats te voorkomen. SP.A-volksvertegenwoordiger David Geerts peilde daarom bij minister Galant naar de plannen. Volgens de minister is de sluiting van Melsele helemaal niet onlogisch. ‘Het merendeel van de huidige treinpendelaars in Melsele neemt nu al de trein in Beveren. Door de aanleg van een fietspad langs het spoor zouden de pendelaars die wonen in de nabijheid van de stopplaats Melsele op een veilige manier naar Beveren kunnen’, oppert de minister in haar antwoord.

Niet aanvaardbaar

Het antwoord maakt Groen-SP.A Beveren zeer ongerust en de fractie gaat in het verzet. ‘Waar haalt de minister het uit dat de Melselenaren nu al in Beveren opstappen? Kijk zelf hoeveel pendelaars hier nog op- en afstappen. Bovendien volstaan de fietsverbinding vanuit Melsele naar Beveren en de doortrekking van de tram zeker niet voor iedereen als degelijke alternatieve oplossing’ voeren SP.A-gemeenteraadslid Issam Benali en Groen-voorzitter Bram Massar als tegenargumenten aan. ‘Heel wat Melselenaren zullen een pak langer onderweg zijn. Hierdoor zullen velen eerder geneigd zijn om de auto te nemen en dat op de reeds verzadigde N70. En de tram brengt de pendelaar vanuit Melsele niet tot bij station Antwerpen-Berchem, wat nochtans belangrijk is voor de aansluiting naar Brussel. Maar bovenal: het is helemaal niet zeker of en wanneer de tram er zal komen.’

Issam Benali en Bram Massar vrezen na de uitspraak van de minister voor de toekomst van Melsele als station. ‘We vrezen dat de Melseelse stopplaats zal sluiten, ook zonder de doortrekking van de tram. Voor ons is dat onaanvaardbaar.’

Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s