Waasland-Beveren: club en gemeente zitten vast in vicieuze cirkel

IMG_2243

Groen-sp.a Beveren betreurt dat het gemeentebestuur een bijkomende borgstelling van 800.000 euro wil geven aan Waasland-Beveren. Dit bovenop de eerder toegekende (renteloze) leningen en borgstellingen van de gemeente aan de club voor 9 miljoen euro. Indien de gemeenteraad het voorstel bevestigt, zal Waasland-Beveren bijna 10 miljoen euro schulden en borgstellingen hebben uitstaan aan de Beverse belastingsbetaler. Dat is omgerekend maar liefst 550 euro per Bevers gezin. 

Het gemeentebestuur zit gevangen in een vicieuze cirkel. Doordat de gemeente zoveel geld heeft uitstaan bij Waasland-Beveren, is ze telkens verplicht om de club bij te springen om ze te redden. Hierdoor stijgt het bedrag nog verder en wordt de druk om de club de volgende keer te redden weer groter. Groen-sp.a heeft hier in het verleden reeds voor gewaarschuwd.

Toen de leningen en borgstellingen in het verleden aan Waasland-Beveren werden toegekend heeft Groen-sp.a tegen gestemd. Ook nu zal Groen-sp.a haar consistente visie blijven toepassen en tegen deze borgstelling stemmen. Steun van een gemeente aan sportclubs kan, maar moet draagbaar blijven voor de gemeente en haar inwoners. Voor ons is de schuld van Waasland-Beveren bij de inwoners van Beveren niet meer draagbaar: 550 euro per gezin is niet te verantwoorden, zeker niet in crisistijden. Degradatie of het mislopen van een licentie kan er bovendien voor zorgen dat de Beverenaars hun geld definitief kwijt zijn, dit wordt nu ook bevestigd door het gemeentebestuur.

Groen-sp.a Beveren zal nog een uitgebreidere reactie geven na de geplande gemeenteraadscommissie van maandagavond rond dit thema. Tijdens de commissie zal zij er ook op hameren dat de gemeente er alles aan moet doen opdat Waasland-Beveren zo snel mogelijk zelfredzaam wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s