Groen-sp.a tegen verhoging rusthuisprijs in Beveren, Open VLD wil rusthuizen privatiseren

notelaar

Oppositie verdeeld over verhoging ligdagprijzen

De fractie Groen-sp.a in de gemeenteraad heeft de OCMW-begroting afgekeurd. De partij gaat niet akkoord met de verhoging van de ligdagprijzen. “Vooral omdat er ook een stijging is van andere kosten doordat ze niet meer in de dagprijs zijn inbegrepen”, zegt gemeenteraadslid Issam Benali. “Het gaat onder meer om de mutualiteitsbijdragen, de kapper en de was van het persoonlijk linnen. We zijn wel blij dat minister Vandeurzen de beslissing van het OCMW heeft teruggedraaid en slechts toelating gaf voor een beperkte stijging van de ligdagprijzen, namelijk 1,5 euro in plaats van 3 euro voor een eenpersoonskamer en 3 euro ipv 5 euro voor een koppelkamer.”

Bij Open Vld klinkt ook kritiek maar dan wel omdat de ligdagprijzen volgens Luc Maes niet hoog genoeg zijn en de bijdrage van de gemeente hierdoor stijgt. Hij betreurt de beslissing van de minister en stelt zich de vraag of het niet beter is woonzorgcentra te privatiseren zodat het OCMW zich kan bezighouden met haar kerntaken. Ook stelt hij voor een extern bureau aan te stellen om te zien of het niet wat zuiniger kan.

Het OCMW gaat in ieder geval in 2015 opnieuw een aanvraag doen om in 2016 de ligdagprijzen alsnog tot de vooropgestelde prijzen te verhogen. Volgens voorzitter Dirk Van Esbroeck bewijst de grote tegenstelling in standpunten van de oppositiepartijen dat de gemeente de juiste keuze maakt. “We kiezen immers de gulden middenweg”, reageert hij. “De investering van 16,5 miljoen euro in woonzorgcentrum Briels en eerder in De Notelaar kan enkel betaald worden door de ligdagprijzen te verhogen.” (PKM)

Bron: HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s