Politieraad zone Waasland-Noord geïnstalleerd

7365355

Op 1 januari 2015 wordt de nieuwe Politiezone Waasland-Noord boven de doopvont gehouden. Het is de samensmelting van het lokale politiekorps van Beveren met dat van Sint-Gillis-Waas/Stekene.

Maandagavond werd in de raadzaal van het gemeentehuis van Beveren ook de nieuwe politieraad samengesteld. Die bestaat uit een vertegenwoordiging van de drie betrokken gemeenteraden. Voor Beveren zetelen Werner Maes, Guy Tindemans, Veerle Vincke, Elise Balliauw, Lien Van Dooren, Roger Heirweg, Filip Kegels, Jan Weyers, Dominique Tielens, Jens De Wael, Luc Maes en Issam Benali. Voor Sint-Gillis-Waas zijn Remi Audenaert, Kristine Apers, Urbain Van Kemseke, Romana Van Hal en Herwin De Kind afgevaardigd. Voor Stekene zetelen Christophe Creve, Adolf De Hooghe, Heidi Van Gaever en Kristien Strobbe. Het politiecollege tot slot bestaat uit de twee huidige korpscheffen Leo Mares en Luc De Witte, secretaris Cindy Suykerbuyk en burgemeester Marc Van de Vijver, Stany De Rechter en Chris Lippens. Tijdens de eerste zitting werd meteen ook de post van korpschef vacant verklaard. Tot nu toe is Leo Mares de enige kandidaat, maar de procedure om hem aan te stellen is een wettelijke verplichting aangezien het om een nieuwe politiezone gaat.

Voor de inwoners van de drie gemeenten zal er concreet niet veel veranderen. Voorlopig blijven alle politiegebouwen in gebruik. Interne zullen wel heel wat diensten verhuizen maar in elke gemeente blijft er een onthaal actief en ook de wijkkantoren blijven behouden. Pas tegen 2018 komt er een gezamenlijke nieuwbouw in Beveren. (PKM)

Bron: HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s