Politie Waasland-Noord: wat verandert er voor jou?

politiezone

Op 1 januari 2015 smelten de politiezones van Beveren en Sint-Gillis-Waas/Stekene samen tot de politiezone Waasland-Noord of kortweg WaNo. Dat werd beslist door de gemeenteraden van de drie gemeenten. Als burger is het goed om weten wat voor veranderingen dit met zich mee zal brengen. Ik kan iedereen alvast geruststellen: heel veel verandert er op korte termijn niet. Maar op langere termijn zul je toch enkele wijzigingen merken.

Allereerst wordt in de toekomst de naam ‘politiezone Waasland-Noord’ gebruikt, zowel in de berichtgeving als bijvoorbeeld op de wagens. Leo Mares, hoofdcommissaris van Beveren wordt na 1 januari waarnemend korpschef van de politiezone. Briefwisseling mag je in de toekomst richten aan Lokale Politie Waasland-Noord, Gravendreef 1, 9120 Beveren. Mails stuur je naar contact@politiewano.be. En als je graag met de politie twittert dan zul je je moeten richten naar @PolitieWano.

Het politiepersoneel komt vanaf 2018 samen te zitten in het nieuwe politiekantoor in Beveren dat deel zal uitmaken van het Administratief Centrum waar ook het nieuwe gemeentehuis in gevestigd zal zijn. Tot dan worden de politiediensten ondergebracht in Beveren (interventie- en verkeerspolitie) en in Sint-Gillis-Waas (recherche en sociale politie). In de Beverse deelgemeenten, in Sint-Gillis-Waas en in Stekene blijven er uiteraard wel wijkburelen. De nieuwe openingsuren van de politiekantoren vind je hier.

Er gaan uiteindelijk niet meer of minder politieagenten zijn dan vroeger. Een aantal personeelsleden gaat wel een andere functie krijgen. Het is ook de bedoeling dat er meer agenten op straat aanwezig zijn én dat de agenten zich beter kunnen specialiseren. Zo zou de recherche zich bijvoorbeeld beter kunnen toeleggen op cybercrime, kunnen er volgens de korpschef fietsteams komen en kan men zich specialiseren in het begeleiden van politiehonden.

Ten slotte, maar niet onbelangrijk: de gemeenteraad van Beveren verliest de rechtstreekse bevoegdheid over de politiediensten in haar gemeente. En de politieraad van de zone Sint-Gillis-Waas-Stekene houdt op te bestaan. De bevoegdheid ‘politie’ gaat over naar een nieuwe politieraad die over de drie gemeenten heen beslissingen zal nemen. Op 22 december 2014 komt de nieuwe politieraad een eerste keer samen zodat op 1 januari 2015 de politiezone vlot van start kan gaan.

Wens je in de toekomst op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen binnen de politiezone of heb je in de toekomst opmerkingen of vragen? Neem gerust contact op met mij op issam.benali@gmail.com. Vanaf de startvergadering van 22 december zit ikzelf namelijk ook in de nieuwe politieraad van de zone Waasland-Noord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s