Minder werk voor Wase Werkplaats

Afbeelding

Het gemeentebestuur van Beveren heeft een nieuw contract afgesloten met de Wase Werkplaats voor groenonderhoud en de schoonmaak van straten en pleinen in 2014. Het gaat onder meer om het groenonderhoud in de verschillende sportzones, het kasteeldomein Cortewalle, speelpleinen en de verschillende begraafplaatsen.

Het vorige contract met de Wase Werkplaats was goed voor 530.000 euro. De gemeente moest echter op alle uitgaven 10% besparen. Het nieuwe contract is 403.000 euro waard, zo’n 24% minder dan het oude contract. Gemeenteraadslid Issam Benali (Groen-sp.a) vreest de gevolgen voor de tewerkstelling. Volgens schepen Filip Kegels (N-VA) gaat een deel van het oude contract naar een andere sociale werkplaats. “We nemen onze verantwoordelijkheid wat sociale tewerkstelling betreft, andere gemeenten niet. Het is dan ook niet eerlijk om te stellen dat Beveren, omdat er nu bespaard wordt, als verantwoordelijke wordt aangewezen. We zijn nog steeds de grootste klant van de Wase Werkplaats”, benadrukt hij.

Volgens OCMW-voorzitter Dirk Van Esbroeck (CD&V) is de werkplaats zich bewust van de gevolgen en zal zij als commerciële organisatie nieuwe klanten moeten zoeken. (PKM)

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-beveren/minder-werk-voor-wase-werkplaats-a1891080/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s