Burgemeester Beveren moet zich distantiëren van Fernand Huts

huts

Onderstaand krantenartikel verscheen als gevolg van mijn tussenkomst in de gemeenteraad. Fernand Huts, baas van Katoennatie, organiseerde een ludieke optocht in het kader van de onthulling van een nieuw ‘kunstwerk’. Het bleek uiteindelijk om een blauw geverfd kanon te gaan. Ook de burgemeester van Beveren, Marc Van De Vijver, was hierop aanwezig. Samen schoten ze met het kanon in de richting van Antwerpen. Weliswaar werd met losse flodders geschoten, maar het was een symbolische aanval op het havenbeleid en vooral ook op het statuut van de havenarbeider, bevestigde Huts nadien in de pers.

Waarom vuurt een burgemeester een kanon af op het statuut van de havenarbeider? Betekent dit dat de burgemeester en het college zich aansluiten bij de visie van Fernand Huts? De vele havenarbeiders die in Beveren wonen, zouden ongetwijfeld graag weten of hun eigen burgemeester hun sociaal statuut wil afbreken! Vandaar onderstaande vraag. Helaas kregen we niet meer dan een halfslachtig antwoord…

BURGEMEESTER TREKT STATUUT HAVENARBEIDER NIET IN TWIJFEL

Het Laatste Nieuws 14-11-2013

Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) volgt havenbaas Fernand Huts niet in zijn kritiek op het statuut van havenarbeider. Dat heeft de burgemeester meegedeeld aan de gemeenteraad.

Enkele weken geleden vond er een optocht plaats, georganiseerd door Fernand Huts, topman van Katoennatie, en met een aantal prominenten als deelnemers. Het ging om een ludieke onthulling van een nieuw kunstwerk: een groot kanon gericht op Antwerpen. De genodigden kregen een blauwe helm en dito wapenstok om mee op te stappen in een parade.

Gemeenteraadslid Issam Benali is echter ‘not amused’. “Er werd wel enkel met losse flodders geschoten, maar het was een symbolische aanval op het havenbeleid en op het statuut van de havenarbeider”, zegt Benali. Huts ligt zoals bekend overhoop met de overheid omdat de bedienden bij zijn bedrijf Logisport verplicht het statuut van havenarbeider moeten krijgen. Benali vroeg de burgemeester of hij zich aansluit bij de visie van Fernand Huts.

“Ik was uitgenodigd voor de onthulling van een kunstwerk. Niemand wist op voorhand dat er een hele vertoning zou plaatsvinden”, reageert Van de Vijver. “Ik heb een neutrale toespraak gehouden en nooit verkondigd dat ik het statuut van havenarbeider in twijfel trek.” Van de Vijver betreurt wel dat Huts zijn activiteiten wil verhuizen naar Frankrijk. “Bij dit conflict zal de waarheid wel in het midden liggen, maar we mogen niet vergeten dat Katoennatie duizenden mensen tewerkstelt. Ik hoop dan ook dat er alsnog een compromis wordt gevonden”, zegt Van de Vijver. (PKM)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s