Slechts beperkte uitbreiding kinderopvang in Beveren

53eb9810-032b-11e3-b707-8604658c219c_original.jpg.h380

Op de gemeenteraad in juni werd een uitbreiding voorgesteld van het aantal kinderopvangplaatsen in Beveren. Het gaat over een heel klein aantal plaatsen. Het gemeentebestuur beperkt zich namelijk enkel tot de gesubsidieerde plaatsen. Met de honderdduizenden euro’s die gespendeerd worden aan infrastructuur en sportploegen, zou de gemeente Beveren nochtans een heel pak kinderopvangplaatsen kunnen creëren! Check onderstaand artikel. IB

“Beveren

Er komen meer plaatsen in de kinderdagverblijven en bij onthaalouders in Beveren. Dat is bijzonder goed nieuws in een gemeente die steeds maar groeit. Een en ander is te danken aan Kind en Gezin en de vzw ’t Ballonneke, die twee aanvragen tot uitbreiding indiende. Concreet gaat het om een uitbreiding met één plaats, van 59 naar 60 kinderen, in het kinderdagverblijf in de Sint-Elisabethstraat in Melsele en een uitbreiding van de dienst voor onthaalouders van minimaal twaalf tot maximaal negentien plaatsen.

Het lijken druppels op een gloeiend hete plaat, maar het zijn in ieder geval wel stappen in de goede richting. Al zijn er ook kritische stemmen. ‘Het is nog maar de vraag of deze uitbreiding voldoende is’, zegt Issam Benali, gemeenteraadslid voor Groen-SP.A. Er komen nieuwe wijken in Beveren en daar zullen zich meer dan waarschijnlijk jonge gezinnen met kinderen vestigen. Maar echt veel ruimte om nog meer uit te breiden is er niet. Schepen Katrien Claus (CD&V) laat weten dat de uitbreiding van de plaatsen in de kinderopvang niet van de gemeente afhangt, maar beperkt wordt door het subsidiesysteem van de Vlaamse overheid. En daar heeft een gemeentebestuur zich naar te schikken.”

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130814_00692600

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s