Meer sociaal verantwoord uitbesteden in Beveren: burgemeester steunt mijn oproep

nettoyage

Het Laatste Nieuws 30/05/2013

De gemeente Beveren besteedt meer taken zoals schoonmaak, groenonderhoud en bewaking uit aan externe ondernemingen. Groen-sp.a vraagt nu om op een maatschappelijk verantwoorde manier om te gaan met het personeel in onderaanneming. “Dat kan door sociale criteria op te leggen aan de aannemers”, zegt gemeenteraadslid Issam Benali. Hij vraagt ook een verbod voor werken met meerdere onderaannemers. “Vaak weten we nauwelijks nog wie het werk moet uitvoeren.”

De burgemeester bevestigde dat er bij het uitbesteden van opdrachten sociale verbeteringen mogelijk zijn. De Vlaams Belang-fractie gaat alvast niet akkoord op het punt van onderaannemingen. “De aannemer wordt beknot in zijn recht van ondernemen. Het is niet aan de gemeente om te beslissen hoe die een werk moet uitvoeren”, vindt André Buyl. “Als een aannemer de opdracht krijgt voor het ruimen van grachten, moet hij altijd een beroep kunnen doen op een andere firma. Er zijn mogelijkheden genoeg om sociale controle uit te voeren zoals alleen samenwerken met erkende aannemers.”

Wordt vervolgd!

Meer info, zie mijn tussenkomst in de gemeenteraad: https://issambenali.wordpress.com/2013/03/27/gemeenteraad-26032013/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s